در قانون ارتقاء بهره وری نیروهای بالینی مصوب مجلس شورای اسلامی مزایایی برای کارکنان و پرسنل مراکز سوانح و سوختگی در نظر گرفته شد که از آن جمله می توان به بازنشستگی پیش از موعد، استفاده از ۲ ماه مرخصی در سال، بهره مندی از مزایای مشاغل سخت و زیان آور و … اشاره کرد که به علت کمبود اعتبارات هیچ وقت اجرایی نشد.

قوانینی که هیچ وقت در بیمارستانهای سوانح سوختگی اجرا نشد

سلامت نیوز: در قانون ارتقاء بهره وری نیروهای بالینی مصوب مجلس شورای اسلامی مزایایی برای کارکنان و پرسنل مراکز سوانح و سوختگی در نظر گرفته شد که از آن جمله می توان به بازنشستگی پیش از موعد، استفاده از ۲ ماه مرخصی در سال، بهره مندی از مزایای مشاغل سخت و زیان آور و … اشاره کرد که به علت کمبود اعتبارات هیچ وقت اجرایی نشد.

 به گزارش سلامت نیوز، «فیروز مرادویسی» بهیاری با ۲۹ سال سابقه کار در مرکز سوانح و سوختگی مطهری در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری تهران گفت: چهارشنبه آخر هر سال جزو بحران های مراکز سوانح و سوختگی محسوب می شود این مرکز هیچ وقت شرایط یک مرکز درمانی ساده را ندارد و همه موارد نوعی اورژانس بشمار می روند.

وی با بیان این که پرسنل مرکز سوانح و سوختگی همواره در آماده باش هستند، گفت: یکی از شرایط کاری در این مراکز داشتن حداقل ۵ سال سابقه کار و مراقبت از زخم است این مراکز فقط یک مرکز سوختگی ساده نیستند بلکه در عین حال جنرال، روانی، داخلی، چشم، مغز و اعصاب و ارتوپدی هم هست.

مرادویسی با اظهار تاسف از ضعیف بودن مقوله پیشگیری در کشور ادامه داد: از این رو فعالیت مراکز سوانح و سوختگی چندین ۱۰ برابر می شود در بسیاری از کشورها از جمله آلمان فقط ۷ تخت سوختگی وجود دارد در کل اروپا بیمارانی با بیش از ۴۰ درصد سوختگی در بیمارستان آمستردام هلند بستری می شوند در کشورهای پیشرفته بیماران سوختگی حداکثر ۳ هفته درمان می شوند و طول این مدت در ایران گاهی بیش از ۶ ماه است.

وی گفت: این بیماران به علت تغییراتی در ظاهر چهره و ابتلاء به مشکلات محدودیت حرکتی به معلولیت دچارند و به طیف گسترده ای از حمایت اجتماعی نیاز دارند لذا پرستاران باید به مدت طولانی این بیماران را از نظر روحی و روانی حمایت و الیتام بخش آلام جسمی و روحی بیماران باشند.

این بهیار مرکز سوانح و سوختگی شهید مطهری ادامه داد: اقلام صناعی پانسمان سنتتیک نانوتکنولوژی در ابعاد کوچک و گران هستند این در حالی است که اغلب افرادی از طبقات پایین جامعه به سوختگی دچار می شوند.

مرداویسی با اشاره به سختی کار پرستار بخش سوختگی گفت: کار پرستاران این بخش با پرستاران سایر بخش ها چون چشم، داخلی و … متفاوت است طی کردن ساعت ها و سال ها با بیماران سوختگی فرسودگی و پیری زودرس می آورد و سلامت روان افراد از دست می رود.

وی ادامه داد: براساس قانون ارتقاء بهره وری نیروهای بالینی افرادی با بیش از ۲۰ سال سابقه کار در بخش سوانح و سوختگی می توانند یک روز کمتر در هفته کار کنند که البته این کاملاً عادلانه نیست چون به عنوان مثال من با ۲۹ سال سابقه کار از این نظر با فردی با ۲۱ سال سابقه کار برابرم.

مرادویسی خاطرنشان کرد: به موجب این قانون پرسنل این مراکز باید ۱۳۰ ساعت در ماه کار کنند در حالی که هم اکنون ۱۷۵ ساعت در ماه کار می کنند البته زمزمه های مبنی بر افزایش این ساعت کاری به ۱۹۲ ساعت برای نیروهای قراردادی شنیده می شود.

وی افزود: پرسنل این بخش باید از یک ماه مرخصی در سال به موجب قانون ارتقاء بهره وری بهره مند شوند و یک ماه مرخصی از قبل و براساس نظام استخدام که البته این مرخصی ها با مستهلک شدن نیروی دیگر (نیروی جایگزین) همراه می شود.

این بهیار گفت: از مواد قانونی که هیچ وقت اجرا نشد بازنشستگی پرسنل این بخش با ۲۰ سال و ۳ ماه کار بدون محدودیت سنی است به عبارتی هر یکسال فعالیت معادل یک سال و نیم محاسبه می شود.

وی کارانه پرسنل این مراکز را کمتر از مراکز درمانی دیگر با میزان فعالیت کمتر دانست و گفت: این مراکز با میزان کارانه بیشتر مدعی هستند چون هیئت امنایی و یا جنرال با اتاق عمل فعال هستند از این رو میزان کارانه بیشتری دریافت می کنند حال آنکه در اتاق عمل سوختگی روزانه ۳۰ عمل انجام می شود.

مرادویسی با بیان این که پیش از این مرکز با ۲۰ تخت فعالیت می کرد، افزود: هم اکنون در فضا اصلاح هندسی انجام دادند و شمار تخت ها را با همان امکانات به ۱۰۰ تخت افزایش داده اند.

وی با بیان این که پیش از این بابت سختی کار در اتاق پانسمان ۵۰ ساعت تشویقی به پرسنل تعلق می گرفت، گفت: اما هم اکنون این ۵۰ ساعت را هم حذف کرده اند.

مرادویسی با بیان این که بارها پیگیر مطالباتمان از طریق نوشتن و امضاء طومار، نماینده، شکایت به دیوان عدالت اداری، وزارتخانه و دانشگاه علوم پزشکی بودیم، یادآور شد: در همه موارد مسئولان عنوان کردند حق با شماست و شما ایثار می کنید.!!!!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha